Navigation

Walking Football

Walking Football

Beste lezers,

Via de KNVB zijn wij op de hoogte gebracht van Walking Football. Hieronder kunt u lezen wat dit precies in houdt. Wellicht dat wij bij voldoende animo hier namens de Pekelder Boys een team voor op gaan richten. Indien je interesse hebt mag je mailen naar: info@vvpekelderboys.nl of contact opnemen met Irma Wortelboer-Fransens 0615892705

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.